ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СТУДЕНТСЬКИЙ ФОРУМ «МОЛОДЬ – ДЛЯ України. Україна – ДЛЯ МОЛОДІ» ДЕНЬ ДРУГИЙ

Другий день Всеукраїнського студентського форуму  «Молодь – для України. Україна – для молоді» здивував учасників динамікою подій.

З вітальним словом до учасників звернулася Ольга Чабанюк, заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України, завідувач відділу роботи з молоддю. Вітальну естафету підхопили Георгій Труханов, голова Профспілки працівників освіти і науки України, Девід Едвардс, генеральний секретар Інтернаціоналу освіти, Сюзан Хопгут, президент Інтернаціоналу освіти, Трістан Масат, директор програм Центру Солідарності в Україні.

Продовжили захід дискусійними панелями «Робота студентської молоді у часи війни: від волонтерства – до передової», яку модерувала Анастасія Вакарчук. До дискусії були запрошені представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України, Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту України та Володимир Бугров, ректор КНУ імені Тараса Шевченка.

Під час проведення дискусійної панелі: «Що чекає на студента після завершення навчання в університеті» було обговорено питання про ринок праці та перспективи працевлаштування, перше робоче місце. В обговоренні взяли участь Андреас Шляйхер, директор з питань освіти в Організації економічного співробітництва і розвитку, Юрій Баланюк, голова Національного агентства кваліфікацій, Юлія Жовтяк, директорка Державного центру зайнятості, Ярина Ключковська, директорка з комунікацій компанії з пошуку роботи Work.ua та Людмила Василега, директор Центру розвитку людського капіталу Федерації роботодавців України.

         По обіді учасники мали можливість взяти участь у практичних панелях «Молодь знає і захищає свої права» та «Молодь для України». Під час проведення панелей учасники заходу обговорили питання стипендіального забезпечення, реформування освітнього законодавства. У обговоренні взяли участь представники Міністерства освіти і науки України та Мінсоцполітики.  Представники студентських профкомів обмінялися досвідом роботи.

День другий видався досить насиченим! Відповідно до програми форуму день третій обіцяє бути ще цікавішим цікавим!