ПЕРШОКУРСНИКИ ВІДВІДАЛИ МУЗЕЙ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що Герої зробили для нас.

02 жовтня  студенти групи ПО-11 Івано-Франківського фахового коледжу разом із кураторкою Оксаною Цюняк відвідали Музей Небесної Сотні в Івано-Франківську. Це перший і єдиний заклад, у якому зберігаються  арт-об’єкти, присвячені Революції Гідності. При вході в музей − ангели-охоронці, які оберігають «Душі Небесної Сотні». Центральне місце у Музею займає 30-метрове панно-діаграма подій на Майдані, яке  доповнюють своєрідні барикади з шин і щитів. Навпроти – триптих-ікона «Небесна сотня». Деякі експонати відтворюють реальні події з Майдану: польова кухня, шпиталь, що облаштували у Михайлівському соборі, барикади. На стінах музею написані уривки віршів, цитати, майданівські плакати і гасла. Нещодавно музей поповнився фотографіями загиблих під час повномаштабного вторгнення росії захисників з полку «Азов».

Присутні вшанували пам’ять студента Прикарпатського університету, Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика. Сьогодні Романові могло б виповнитися 29 років… Юнак пішов із земного життя у віці 19 років – таким юним він залишиться назавжди в пам’яті людей нашого та всіх прийдешніх поколінь… За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України від 21 листопада 2014 року Роману Гурику було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Роман Гурик загинув у 2014 році на Євромайдані від кулі снайпера під час Революції Гідності. Похований у Меморіальному сквері в Івано-Франківську, поряд із могилами Січових Стрільців

Студенти в скорботі схилити низько голови у пам’ять про Романа Гурика та людей, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Велика вдячність пані п.Світлані Картуш за екскурс у події минулого, за згадку і добру пам’ять про усіх Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє.

Пам’ятаймо про Героїв Небесної Сотні, які ангелами злетіли у небо.

Пам’ятаймо наших захисників, бо Герої на вмирають − герої живуть вічно у нашому серці! Вони дивляться на нас із небес і думають – не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах. На її захист у війні з російським агресором стають тисячі й тисячі патріотів нашої держави, ведуть боротьбу за її єдність та цілісність.

Небесна сотня відійшла у вічність.

Героям СЛАВА не пусті слова

І пам’ятником хай вам стане −

нова країна − сильна та міцна.

…Не зрадьмо волі й мрій своїх,
Господнього не зрадьмо плану.
Бо нас із неба проклянуть
Навіки ангели Майдану.

 

 

Інформацію підготувала

куратор групи Оксана Цюняк