Захист матеріалів виробничої (педагогічної) практики «Безперервна» студентів групи ПО-44

Педагогічна практика – це важлива складова освітнього процесу. Вона є важливим і відповідальним етапом у практичній підготовці майбутнього педагога. Це є чудова нагода поєднати теоретичну підготовку та практичну діяльність.

8 червня 2023 року студенти IV курсу групи ПОк-44 Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника» спеціальності 013 Початкова освіта мали змогу захистити матеріали своєї виробничої (педагогічної) практики «Безперервна». На захисті були присутні керівники-методисти та дирекція коледжу.

Професія вчителя одна із шановних, почесних і відповідальних професій. Ці шість тижнів практики дали нам змогу підтвердити ті теоретичні знання, які ми набули впродовж чотирьох курсів навчання, в практичній діяльності. Від праці вчителя залежить розвиток знань у молодого покоління, тому з впевненістю можна сказати, що вчитель створює майбутнє країни.

Студенти проводили все згідно індивідуального плану, якого дотримувалися протягом усієї практики. Всі уроки, ігри, виховні заходи випромінювали дружбу, взаємодопомогу, доброту, а також любов до наших найдорожчих матерів та традицій українського народу.

Тема нашого захисту звучала так: «Використання електронного та інформаційного освітнього контенту в Новій українській школі». Для цього студенти не гаяли часу та плідно попрацювали. Було продемонстровано використання таких ресурсів, як багатофункціонального сервісу «Wordwall», онлайн сервісу для створення інтерактивних вікторин «Kahoot», конструктора для розробки інтерактивних вправ «LearningApps», українського освітнього порталу для вчителів «На Урок», освітнього проєкту «Всеосвіта», популярного для всіх нас відеохостингу «YouTube», освітнього порталу EDUC.com.ua, платформи для створення візуального контенту «Canva», сервісу для високоякісних та безпечних відеозустрічей «Google Meet» та навіть мультимедійної платформи TikTok. В кінці поділилися своїми яскравими та цікавими виховними заходами, як от до Дня Вишиванки, до Дня Матері, традиційного для початкової школи «Прощавай Букварику!».

Зважаючи на ситуацію, яка відбувається в нашій країні, студенти також поділилися спостереженнями про те, яка це українська школа за кордоном; розповіли як прививають любов до України та українських традицій в українській школі Св. Володимира Великого в Парижі.

Захист практики був просто чудовий! Актовий зал був переповнений дружньою атмосферою, де студенти себе почували легко, впевнено та були в гарному настрої.

Велика подяка усій адміністрації Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника» за організацію та проведення незабутньої завершальної педагогічної практики!