Настановча нарада перед початком виробничої практики у другокурсників спеціальності «Туризм»

2 червня 2023 року студенти другого курсу спеціальності «Туризм» розпочали сезон практики. Початок був традиційний: інструктаж і настановча нарада для студентів-практикантів, в якій взяли участь Чупровська М.Я. заступник директора з навчально-виробничої роботи коледжу та Вольвин Е.М. – керівник практики від коледжу. В своїх настановчих промовах вони наголосили на важливості виробничої практики в навчально-освітньому процесі студентів, особливо в процесі відновлення економіки і туристичної галузі після війни.

Виробнича практика – це дуже цікавий і ефективний етап навчання, адже саме зараз можна апробувати  свої теоретичні знання в практичну площину. Цьогоріч, незважаючи на непрості умови війни, виробнича практика проходить на різних туристичних підприємствах області. Це туристичні компанії, туристичні комплекси, ресторани, готелі та історико-краєзнавчий заповідник і обласний краєзнавчий музей. На всіх базах практики студенти впродовж трьох тижнів будуть знайомитися з основними функціями підприємства, функціональними обов’язками персоналу туристичних, готельних і ресторанних підприємств, принципами укладання угод між постачальниками і виробниками туристичних послуг, запроваджувати на практиці методику прорахунку калькуляції туристичного продукту, вивчати методику ціноутворення та специфіку оформлення супроводжуючих документів.

Результатом виробничої практики мають бути сформованні такі компетенції: проєктування туристичної послуги (готельно-ресторанного і екскурсійного спрямування), вміння забезпечувати процес обслуговування туристів на окремих технологічних етапах надання послуги, використовуючи сучасні технології; адаптація роботи з колективом, технічними, інформаційними системами, і найважливіше, виробити вміння взаємовідносин з споживачем туристичної послуги.

Віримо, що важкі часи для Української держави закінчаться, і наші студенти будуть готові працювати і відновлювати туристичну галузь вітчизняної економіки.

Разом до перемоги!