Наш коледж – учасник Virtual WCDC2022

Викладацький та студентський колектив Івано-Франківського фахового коледжу активно впроваджує принципи інклюзії в підготовку педагогів та розвиток громади.

На Віртуальній Всесвітній конференції з розвитку спільнот, яку організували Міжнародна Асоціація Розвитку Громад (Великобританія) та організація Інклюзивні Практики (Грузія) викладачі Сергій Сидорів, Лідія Сидорів та цьогорічна випускниця спеціалізації Корекційна освіта Христина Мельник презентували доповідь Inclusive Education Teacher Training for the Community Development: a case story from Ukraine.

Під час доповіді ми поділилися досвідом співпраці з партнерами з Університету Міннесоти та Університетом Бетеля (США) і навчальними закладами-учасниками Всеукраїнського консорціуму з інклюзивної освіти, розповіли про розроблені Навчальний курикулум з інклюзивної освіти та посібник Сходинки інклюзії, за якими проводиться підготовка вчителів до організації інклюзивного простору в їх майбутніх навчальних закладах та громадах і проінформували про організаційну, навчальну та волонтерську роботу у своїх громадах під час війни.

Сергій Сидорів також перекладав та співмодерував декілька сесій, які стосувалися України. Під час панельної сесії Together with Ukraine обговорювався досвід самоорганізації українського суспільства та шукалися шляхи допомоги громадам під час війни та після перемоги.

Учасники також дізналися про проєкт Reading for Winning наймолодшої делегатки конференції Марти, спрямований на підтримку та об’єднання українців, популяризацію позитивного читання, плекання національної гідності та практичного вивчення іноземних мов і культур.

Організатори та учасники конференції з 60-ти країн дякують колективу коледжу в особі його директора за освітнє лідерство у підготовці професіоналів для інклюзії та розвитку громади. В свою чергу представники від коледжу висловлюють подяку організаторам та учасникам конференції за співвідчуття та підтримку нашої справи.

Колеги та друзі, вітаємо з відзнакою і дякуємо за співпрацю. Разом до перемоги!