Оновлення освітньо-професійної програми «Право»

14 червня 2022 р. відбулося розширене засідання циклової комісії професійної та практичної підготовки (спеціальність «Право») під головуванням голови комісії Наталії Савчин.

Серед присутніх були члени (викладачі) циклової комісії та запрошені заступник директора коледжу з навчально-виробничої роботи Марта Ярославівна Чупровська та заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги в Івано-Франківській області Володимир Дмитрович Ковальчук в статусі стейкголдера.

Згідно з порядком денним розглядалось питання про оновлення ОПП «Право».

З пропозицією внести зміни до компонент освітньої програми виступила голова робочої групи з розробки ОПП Іванна Наконечна, мотивуючи свою пропозицію перейменуванням Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» (наказ № 122 від 01.03 2021р.), а також введенням в дію нового Положення про освітньо-професійні програми у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», затвердженого Педагогічною радою Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» (розпорядження директора Коледжу від 23 травня 2022 року №19).

На підтримку оновлень висловились Чупровська М.Я, Петровська І.І. (викладач, доцент кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права ННЮІ), Зеліско А.В. (професор кафедри цивільного права ННЮІ). Присутні проголосували одноголосно за внесення змін до освітньої програми та донесення інформації про це учасникам освітнього процесу.

Відповідно, за результатами обговорення члени циклової комісії ухвалили таке рішення:

  1. Доповнити перелік фахових компетентностей пунктом ФК-18: Здатність до самостійної підготовки проектів правозастосовних актів.
  2. До програмних результатів навчання внести пункт ПРН-29: Володіти базовими знаннями використання інформаційних технологій в професійній діяльності
  3. Врахувати пропозиції щодо компетентностей, внести до ОПП, відобразивши їх у матрицях.
  4. До складу робочої групи включити Болюка Віктора, студента 2 курсу спеціальності «Право» Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника».