Пленарне засідання Звітної наукової конференції за 2021 рік

Відбулося пленарне засідання Звітної наукової конференції за 2021 рік Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор коледжу, кандидат філософських наук, доцент, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист Юрій Михайлович Москаленко. Він зазначив, що проведення Звітної наукової конференції у коледжі є традиційним, проводиться щорічно сьомий рік поспіль. Також відзначив студентів коледжу, які крім того, що добре навчаються, є переможцями різних наукових та мистецьких конкурсів, а головне є справжніми громадянами своєї держави – волонтерами і навіть добровольцями-захисниками.

З актуальною та надзвичайно цікавою промовою на пленарному засіданні на тему: «Біохімія любові або наші емоції як коктейль хімічних речовин» виступила доктор біологічних наук, професор кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Байляк Марія Михайлівна. Під час лекції учасники здійснили знайомство з біохімією, а саме дізналися про біохімічне трактування любові як коктейлю хімічних речовин, які у різних змішуваннях дають різні фізіологічні прояви та емоції. Також почули про те, яку роль відіграють органи чуття у зародженні любові, які стадії має любов і скільки часу вона живе. У другій частині лекції були розглянуті питання: для чого потрібна біохімія і як здійснюється підготовка біохіміків у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, що означає «вчити від науки» і який рецепт успішного науковця, роль лідера та наукові досягнення наших прикарпатських біохіміків.

Загалом у конференції братимуть участь 70 студентів, що результативно попрацювали у попередньому році під керівництвом 29 наукових керівників коледжу. Робота буде проводитися у восьми секціях відповідно до програми Звітної наукової конференції коледжу за 2021 рік.