І знову перемога…

Нещодавно ми отримали хороші вісті про здобутки у ХХ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика студентки Івано-Франківського фахового коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Рубаняк Оксани. У фінальному (Всеукраїнському) етапі Конкурсу юна учасниця здобула І місце. Варто зазначити, що конкурс відбувався у декілька етапів і у підсумковому етапі цьогорічного Конкурсу, який проходив 29 лютого 2020 року, взяли участь близько 1000 учнів та студентів з освітніх закладів України.

Однак, на нас чекала ще одна хороша новина! Відповідно до наказу МОН України від 23.09.2020 року №1167 «Про призначення стипендій Президента України переможцям ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» дівчині призначено стипендію Президента України, яку вона отримуватиме упродовж 2020-2021 навчального року.

Це не єдина нагорода. За високі досягнення у ХІІІ Міжнародному конкурсі з українознавства (І місце) та II етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (І місце) студентці призначено стипендію Голови ОДА Івано-Франківської області.

Та не це головне. Важливо, що майбутня вчителька, а саме такий фах обрала для себе Оксана, розуміє важливість набутих знань, систематично та цілеспрямовано розвиває в собі вміння вчитися та набуває вміння навчати інших.

Дівчина з маленького мальовничого карпатського села Грамотне, яке за дві сотні кілометрів від обласного центру. Однак, для навчання не існує перешкод. Оксана закінчила дев’ятирічну школу, вступила до Івано-Франківського фахового коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» та з гордістю іде у світи прославляючи свою малу Батьківщину. Для нас, педагогічного колективу коледжу, тепер вона «грамотна дівчина з Грамотного»!

Вітаємо стипендіатку та її наставників! Бажаємо нових звершень та досягнення нових вершин!