Участь у конкурсі правничих творів-есе!

Студенти-другокурсники Юридичного відділення нашого коледжу взяли участь у конкурсі правничих творів-есе, що відбувався в Навчально-науковому юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Організатори запропонували учасникам цікаві та актуальні теми для написання. Зокрема, «Право на гідний життєвий рівень: європейські стандарти та українська дійсність», «Конституція України: співвідношення тексту та реальності», «Захист прав дитини від насильства у сім’ї», «Безпечне довкілля в Україні: право та реальний стан» та інші.

Наші студенти-правники не залишилися осторонь та прийняли активну участь у конкурсі, оскільки запропонована тематика зацікавила учнівську молодь. А твори науковців-початківців, як відзначають організатори, характеризуються не лише буденним інтересом до правових проблем України та світу, а й первинним науковим баченням шляхів їх вирішення.

За підсумками виконання конкурсних завдань Вознюк Катерина зайняла 2-ге місце з роботою «Захист прав дитина від насильства у сімꞌї», а Белей Ілона – 3-тє місце з роботою «Кримінально-правова протидія «булінгу» у навчальних закладах України». Обидві студентки працювали під керівництвом наукового керівника викладача Івано-Франківського коледжу Малиновської Ірини Володимирівни.

Щира подяка організаторам такого заходу, де учасники мали можливість проявити власне авторське бачення щодо вирішення ключових правових проблем.