” Все гине – слава не поляже” Т.Г.Шевченко.

Нещодавно студенти  групи ПО-15 із своїм куратором Скиданчук  Оленою Михайлівною побували в музеї Небесної Сотні, як виявилося єдиному  по цілій Україні.

       Небесна Сотня… Усе почалося в листопаді 2013 року, коли українці стали на боротьбу за європейське майбутнє мирною акцією протесту, яку, в результаті, назвали Революцією Гідності.

      Ця сторінка історії закарбується в наших серцях нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме трагічні події січня-лютого 2014 року.

      Сльози, страх, відчай і постійне зростання кількості загиблих – ось що назавжди «врізалося» у пам’ять чи не кожному українцеві. Кількість жертв перевершила цифру 100. Звідси й назва – «Небесна Сотня».

      І саме музей Небесної Сотні – це те місце, яке може нагадати простим українцям, про тих героїв, які боролися за наше майбутнє. Він містить в собі безліч речей від тих кривавих днів. Загалом в цьому музеї є близько 600 експонатів. При вході знаходяться ангели-охоронці, які оберігають Душі Небесної Сотні. Також можна згадати і розглянути портрети всіх 107 загиблих майданівців. Вони загинули та навіки залишаться в наших серцях…

   Слава Україні! Героям Слава!