ПРОЕКТ «РОЗПРАВЛЕНІ КРИЛА» РЕАЛІЗОВАНО!!!

Коли на тебе буде (чи вже) покладено виховання дітей, хочеться забезпечити їм найкраще майбутнє і дати всі ключі до успіху. Що можна зробити негайно? Забезпечити любов та толерантне ставлення один до одного!  Незважаючи  на різні можливості, забезпечити рівні права кожному вихованцю!  Адже саме з цього починається подорож в інклюзивну освіту.

Як провадити інклюзію в закладах дошкільної освіти  ефективно і адаптивно? Як працювати з «загальнотиповими» дітками та дітьми з особливими освітніми потребами? Як взаємодіяти з батьками дітей з ООП?

На ці запитання шукали і знайшли відповіді учасники просвітницького  хакатону (проекту) з творчою назвою “РОЗПРАВЛЕНІ КРИЛА“.  Захід  зорганізований викладачами циклової комісії спеціальності «Дошкільна освіта» з 29.10 до 03.11 – 2018 року .  До участі були запрошені небайдужі до означеної проблематики студенти коледжу, викладачі та представники закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська. У тижневому марафоні взяли участь більше 100 осіб.

Кожен із спікерів виступив з новою актуальною темою і семінаром-практикумом чи тренінгом, створеним спеціально до тижня інклюзії та семінару  «БЕЗ КОРДОНІВ: РОЗВИТОК ТА ПІДТРИМКА ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТНЬОЇ СПІЛЬНОТИ». Тому, саме учасники цікавих форм роботи, мали змогу отримати інформацію з перших вуст та бути першими, хто буде реалізувати ідеї на практиці.

Учасники ознайомилися з: нормативно-правовою базою, посадовими правами та обв’язками вихователя та асистента вихователя інклюзивної групи ЗДО

Учасники отримали: лайфхаки  (маленькі освітянські хитрощі) щодо роботи з дитиною з ООП, взаємодією з батьками таких дітей.

Учасники спробували: впровадити полісенсорний підхід до роботи з дітьми з ООП.

А по завершенню запланованих форм роботи була рефлексія, театр тіней від студенток та фото-сесія біля змодельованих розправлених крил (результату роботи за змістом інтерактивних вправ впродовж усіх днів роботи).

З учасниками працювали викладачі коледжу: Оксана Дмитрівна Селепій, Сергій Мирославович Сидорів, Тетяна Юріївна Данів, Ірина Миколаївна Салига, Людмила Михайлівна Скавінська, Наталя Володимирівна Богославець, Марія Олегівна Трохимчук, Наталя Юріївна Никорак.