День кар’єри ЄС

В рамках проведення методичного тижня циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки з нагоди відзначення Дня Європи в Україні студенти нашого коледжу мали змогу відвідати тренінг під назвою «День кар’єри ЄС». Першим привітав студентів Ігор Цепенда, д.пол.н., професор, ректор університету. Ігор Євгенович наголосив на тому, що навчання має тривати протягом усього життя, а не лише в студентські роки. Також до слова була запрошена Галина Макота – викладач, депутат Івано-Франківської обласної ради. Пані Галина побажала студентам знайти роботу своєї мрії та висловила найкращі сподівання щодо цього. Ще один гість – Василь Мельничук – наголосив на тому, що молодь повинна прагнути особистісного й кар’єрного розвитку. Він щиро вірить у те, що це нам під силу; також додав, що Івано-Франківська обласна рада готова до співпраці зі студентами, які будуть гордитися країною, що творилася їхніми серцями.

Тренінг ділився на три дискусійні етапи. На першому – до студентів звернулася Юлія Вінтоняк – директор міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, яка розповіла, що зараз, на жаль, маємо негативні тенденції зменшення кількості молодих людей, оскільки вони активно виїжджають за кордон – це є проблемою, адже у місті багато вакансій.

Наступним виступив Юрій Друк – керівник обласної філії ПАТ «Укрексімбанк». Він розказав, що потрібно знати й вміти молодому фахівцю. Також декілька порад висловив Роман Король, директор з маркетингу ТОВ «Надія», який побажав віри у себе та власні сили.

Наступним дискусійним етапом була співбесіда на роботу твоєї мрії: DO’S & DON’TS, з тренерами Романом Королем та Наталією Гільтайчук – HR-директором ТОВ «Надія», де студентам детально розповідали про всі тонкощі комунікативних аспектів, а також відкривали секрети, які допоможуть молодій людині влаштуватися на роботу.

Кінцевим акордом стала бесіда про резюме по-європейськи та мотиваційний лист з тренером Іриною Пташник – к.ю.н., магістром права Ризької школи права (Рига, Латвія), викладачем кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права Юридичного інституту.

Після проведення тренінгу всі охочі могли взяти буклети, прапорці та брошури стосовно теми тренінгу, а також у холі університету поспілкуватися з представниками різних компаній, які пропонували вакансії у свої фірми. Висловлюємо велику подяку Гой Наталії Василівні за можливість відвідати такий тренінг та набратися досвіду в успішних людей, вислухавши їхні поради.

Сподіваємося, що європейське майбутнє України – це успішна кар’єра сучасного студента.