Музей-криївка УПА у Верховині

«Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі й хліб. Якщо народ обирає Свободу — він матиме Хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний.»( Степан Бандера )

Студенти та викладачі спеціальності “Готельно-ресторанна справа” мали можливість відвідати музей-криївку УПА у Верховині.

Екскурсію провів власник Маківничук Іван Михайлович. Експозиція музею відтворює атмосферу, в якій жили українські повстанці під час визвольної боротьби у середині XX століття. Планування та внутрішнє обладнання бункера повстанців дуже цікаве, а самий вхід у музей засекречений у формі криниці. Всередині збиті з дощок двоярусні ліжка, ящики, полиці, стіл, лавки та друкарська машинка. На стінах – чорно-білі фотографії, листівки та плакати того часу.

Також можна побачити зброю, військову форму, спорядження та предмети повстанського побуту. Символічною датою створення УПА прийнято вважати 14 жовтня 1942 року. Український народ змушений був стати на захист і створити для відсічі усім і всяким поневолювачам власну збройну силу.

Наша боротьба ще триває! Дякуємо Богу та ЗСУ!

«І прийде час, коли один скаже: «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть: «Героям слава!» ( Степан Бандера )