«Герої нашої держави»

Живе лиш той, хто не живе для себе,

Хто для других виборює життя.

В. Симоненко

З нагоди дня Захисника та Захисниці України, яке припадає на свято Покрови, викладачка вищої категорії Яцків Галина Юріївна разом зі студентами та викладачами спеціальності 241 – «Готельно-ресторанна справа» провела патріотично-виховний захід «Герої нашої держави».

На заході студенти розповідали про те, як Україна – країна добрих, щирих, веселих і гостинних людей, які ніколи не поневолювали інші народи, а лише захищалися від ворога.

Згадували епоху козацтва, саме завдяки їхній силі та мужності та витривалості ніхто не поставив українців на коліна.

Зазначили, що продовження героїчної історії України відбулося завдяки Січовим Стрільцям, які мужньо боролися за її волю. Це були молоді хлопці. Кожен з них любив матір, рідний край, але понад усе бажав незалежності своїй Батьківщині. А Бій під Крутами належить до однієї з найтрагічніших сторінок нашої історії.

Визначною сторінкою нашої історії є Українська Повстанська армія. Самовіддана боротьба воїнів УПА надовго залишилась в пам’яті народу. За українську державність вони віддали своє життя без вагань.

За 70 років існування УРСР через концтабори, в’язниці і заслання пройшли мільйони українських громадян.

Здобувши свою незалежність, Україна з 1991 року почала розвиватися, як самостійна демократична держава. Яку знову нам треба захищати і відвойовувати. Ми маємо розуміти, що боротьба ще не завершена!

Низький уклін Захисникам та Захисницям України, за можливість дихати українським повітрям! Хай Свята Богородиця Вас охороняє  і береже, дарує сили і ПЕРЕМОГУ!

Слава Україні!