Перший раз у перший клас

Щоб в перші дні дитини в закладі освіти молодим вчителям, які перший раз переступають поріг класу і залишаються віч-на-віч з дітьми, яких довірили їм батьки, держава, були не такими складними, на ІІІ курсі у V семестрі  спеціальності 013 Початкова освіта проводиться навчальна практика «Спостереження за роботою вчителя-класовода в перші дні дитини в закладі освіти»., яка є початковим етапом у системі практичної підготовки до роботи вчителя початкових класів. У цей період закладаються основи майбутньої професійної діяльності: формуються вміння і навички, акцентується увага на особистісних та педагогічних якостях учителя Від успішної роботи на цьому етапі залежить рішення – працювати в школі чи ні. У ході навчальної практики здобувачі фахової передвищої освіти Коледжу виступають у ролі спостерігачів і колективних помічників вчителя першого класу.

29 серпня 2024 року відбулась настановча нарада з питань організації і проведення навчальної практики студентів ІІІ курсу спеціальності 013 Початкова освіта. Проводила нараду заступник директора з навчально-виробничої роботи Марта Чупровська.

Студенти-практиканти ознайомились з нормативною базою практичної підготовки в Коледжі, обов’язками, правами практикантів, а також з  метою, завданнями, змістом цього виду практики, методичним забезпеченням, термінами проведення, критеріями оцінювання. Зачитано наказ про розподіл студентів і керівників-методистів Коледжу за базами практики м. Івано-Франківська, з якими укладено довгострокові угоди.

Інженер з охорони праці Тетяна Клубочкіна провела інструктаж з безпеки життєдіяльності і охорони праці, про що зроблено відповідні записи в журналі реєстрації інструктажів.

До студентів звернулись завідувач педагогічного відділення Людмила Ликтей, керівники-методисти Ольга Сороколіта, Тетяна Стамбульська, які побажали вдалого старту, успішного проходження практики та високих результатів .