Додаткова кваліфікація «Англійська мова»: фаховий захист педагогічної практики і курсових проєктів випускниками Відділення дошкільної освіти

Студенти четвертого курсу спеціальності «Дошкільна освіта» представили свої навички навчання дошкільників та проведення наукових досліджень з методики навчання англійської мови на відкритому інтегрованому захисті, який відбувся 29 травня. Захід відвідали методисти, представники адміністрації коледжу та педагогічного колективу ЗДО №15 «Гуцулочка» і, звісно, студенти молодших курсів, які тільки но опановують теоретичні ази професії.

Приєдналися онлайн колеги, які, перебуваючи за кордоном, навчаються на індивідуальній формі. Ігрова дидактична взаємодія – основний метод навчання дошкільників, тому на захисті було багато інтерактивних вправ, демонстрування і моделювання практичних підходів, аудіовізуальних засобів навчання та застосування новітніх цифрових комунікаційних технологій. Учасникам заходу був представлений систематизований досвід навчання англійської мови на ранньому етапі у формі інтерактивного заняття “Animals: counting and colouring” та відеодайджесту, а також запропоновано безпосередньо ознайомитися з практичними результатами курсових проєктів.

Особливо цікавим та корисним був перегляд досягнень випускників для студентів другого курсу, які саме обирають додаткову кваліфікацію – вчитель англійської мови дітей дошкільного віку.

Слово студенткам-четвертокурсницям

«Захист практики та курсової роботи запам’ятається дуже позитивно. Це важливий етап у моєму навчанні, який вимагав багато зусиль і ретельної підготовки.

Практика дала мені можливість застосувати теоретичні знання в ЗДО, що значно поглибило моє розуміння майбутньої спеціальності. З колегами ми вирішували поставлені завдання, вчились працювати в команді, розподіляти обов’язки і підтримувати одне одного. Цей досвід був надзвичайно корисним і надихаючим. Дякую наставникам Роксалані Гушул і Сергію Сидоріву за підтримку та допомогу, керівникам та всім присутнім на проведеному заході».

Вілошкіна Яна, ДО-44

«Це був успішний захід. Ми продемонстрували  набуті професійні навички і творчий підхід до виконання завдань. Навчаючи дошкільників, ми танцюємо і співаємо, це додавало особливої атмосфери на захисті та робило його цікавим і незабутнім. Все пройшло дуже добре, ми – молодчинки! Дякуємо пані Світлані Підцерковній, вчительці англійської мови, адміністрації та педагогам у ЗДО №15 за підтримку та допомогу у всьому».

Каспрук Вікторія, ДО-42

«Захист практики та курсової роботи справив на мене позитивні враження. Це був перший публічний захід та важливий етап у моєму навчанні, який вимагав багато зусиль і підготовки. Початкове хвилювання швидко зникло, коли я презентувала свою роботу і отримувала конструктивні коментарі від комісії. Практика дала мені можливість застосувати теоретичні знання на практиці, що значно поглибило моє розуміння предмету. Я навчилася працювати в команді, вирішувати реальні задачі та ефективно комунікувати з колегами та керівництвом. Цей надзвичайно корисний і надихаючий досвід, відчуваю, що зробила важливий крок вперед у своєму професійному розвитку і з нетерпінням чекаю нових викликів та можливостей».

Іваненко Яна, ДО-42

«День завершився, але емоції досі переповнюють мене. Ми реалізували свої ідеї, забули про хвилювання, віддалися моменту, співали, танцювали, гралися, а головне – навчалися і передавали інформацію чітко і зрозуміло. Особлива подяка моїм одногрупницям за створення неймовірної атмосфери, та чудову роботу в команді. Щиро дякую нашим наставникам Гушул Р.В. та Сидоріву С.М. за постійну підтримку та допомогу в усіх починаннях. Велика вдячність Підцерковній С.І., нашій наставниці та вчительці англійської мови у ЗДО №15 “Гуцулочка”. Ви – неймовірна, талановита та чудова людина, без якої цей проєкт не був би таким успішним!

Вдячна також Селепій Оксані Дмитрівні та Сидорук Оксані Миколаївні за підтримку та присутність, що зробили цей день ще більш особливим. Хочу відзначити студентів 2 курсу спеціальності “Дошкільна освіта” за відгуки, допомогу та охоче та відповідальне виконання всіх завдань.

Впевнена, що ці моменти ми будемо згадувати з посмішкою на обличчі ще довгі роки. Цей досвід – не просто частина нашої навчальної програми, а чудовий спогад, що залишиться з нами назавжди».

Дзьоба Сніжана, ДО-44

«Захист практики зі спеціалізації Англійська мова пройшов успішно! Враження – дуже позитивні. Вражена якістю підготовки та підтримкою викладачів. Дуже задоволена результатом!»

Гордєєва Вікторія, ДО-42

«Остання середа травня була хвилюючою, водночас дуже очікуваною та важливою подією. Для мене захист практики та курсових проєктів проходив онлайн, проте це не завадило мені відчути позитивний настрій одногрупників, викладачів та гостей заходу. Кожен мав можливість висловити свої враження, поділитися досвідом та розповісти про свою діяльність під час цієї захопливої подорожі.

Під час практики я ознайомлювалася з різними навчально-методичними ресурсами для проведення занять з дітьми, створювала свою добірку якісних та пізнавальних матеріалів під назвою «Скарбничка вихователя», писала конспекти занять та знімала відео їх проведення. Навчання в онлайн-форматі та відстань не були перешкодою завдяки нашим наставникам Гушул Р.В. та Сидоріву С.М., які завжди підтримували та допомагали незалежно від часу доби. Завдяки їхньому наставництву, розумінню та підтримці, навчання, самостійна діяльність та сам захист буди легкими і радісними. Це чудовий досвід, що спонукає до майбутнього розвитку! Особлива подяка присутнім педагогам і студентам, які розділили з нами цей важливий день та стали частиною нашого заходу, беручи активну участь».

Рудей Маріанна, ДО-42