БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ. Зустріч студентів коледжу з представниками патрульної поліції

20 травня 2024 року в Івано-Франківському фаховому коледжі ПНУ імені Василя Стефаника, за ініціативи інженера з техніки безпеки Тетяни КЛУБОЧКІНОЇ та завідувачки Відділення дошкільної освіти коледжу Оксани СИДОРУК, представники патрульної поліції Івано-Франківська провели лекцію для студентів з питань безпеки дорожнього руху.

Фахівці  презентували статистику кількості ДТП в Івано-Франківській області за 6 місяців 2024 року, щоб показати, яким важливим є дотримання правил всіма учасниками дорожнього руху, а також розповіли про фактори, які сприяють ДТП. Серед них:

  • перевищення швидкості;
  • керування транспортним засобом у нетверезому стані;
  • невикористання шоломів;
  • невикористання ременів безпеки;
  • невикористання дитячих утримувальних пристроїв.

Правоохоронці розповіли про те, яких правил безпечної поведінки на дорозі треба дотримуватись та до яких негативних наслідків може призвести нехтування ними.

Поліцейські детально обговорили, в яких місцях дозволяється переходити проїжджу частину дороги, а в яких – ні, якими дорожніми знаками та сигналами світлофора регулюється рух транспорту й пішоходів.

Студенти вибудували ефективний діалог із полісменами, озвучуючи ті запитання, які їх цікавили. Таким чином, здобувачі освіти отримали вичерпну інформацію щодо поведінки пішоходів, відповідальність за недотримання правил дорожнього руху, процедуру отримання водійського посвідчення, конкретні ситуації, які трапляються за кермом та викликають спірні моменти між учасниками дорожнього руху.