27 вересня –Всесвітній День туризму

27 вересня –Всесвітній День туризму. З цією метою щороку студенти спеціальності «Туризм» (тепер «Туризм і рекреація») святкують у форматі «турист в подорожі». В цей день студенти 1-3 курсів та викладачі професійних дисциплін (Вольвин Елла Михайлівна, Бартків Оксана Володимирівна, Гушул Роксолана Василівна) організували туристський похід з виходом на гору Ягідна (1216м.) і гору Ліснів (1257м.). Повні сил і рішучості студенти, особливо першокурсники, відчули комфортну атмосферу, неповторні відчуття туриста, який споживає туристичний продукт. Цей продукт складався з таких туристичних послуг: професійного транспортного і екскурсійного обслуговування, також туристичного супроводу інструкторів – провідників.

Море емоцій, неповторні відчуття від споглядання панорами Карпатських гір, тишина і спокій гірських масивів, гуцульський колорит колиби і велика гойдалка, все це захоплювало і надихало. Як справжні туристи студенти відчули на собі нелегку дорогу, взаємопідтримку одне одного в команді, багатство карпатських лісів, дехто назбирав білих грибів.

Студентка 3 курсу написала свої відчуття, які найповніше відтворюють ідею подорожі «Ліс, гори…все ніби надихало рухатися вперед. Свіже повітря не лише наповнило груди киснем, але і звільнило від тривожних думок, стресу та постійного поспіху міста…»(Катрич Сніжана , 3 курс).

Важливо, що всі ці відчуття підтверджують концепцію туризму і рекреації – оздоровлення і відпочинок, емоції і відчуття, відновлення психофізичних і духовних сил людини, що найважливіше зараз для кожного українця. Щира подяка за таку можливість  нашим захисникам і захисницям, що маємо можливість подорожувати в рідній Україні!

Разом до перемоги!