«Комунікація без утисків і блокування»

 

В юридичному відділенні нашого коледжу на 2-му курсі спеціальності «Право»  вже традиційно відбулось особливе практичне заняття з навчальної дисципліни «Ораторське мистецтво» на тему «Комунікація без утисків і блокування», яке провела викладачка Ірина Володимирівна Малиновська.

Заняття проведено на вулицях нашого міста і мало на меті відкрити перед студентами та перехожими нові горизонти в способах та засобах якісної і відкритої комунікації. Студенти проводили соціологічне опитування серед перехожих, щоб дізнатися їхні думки та відчуття стосовно теми комунікації без утисків і блоків. Опитування включало питання, спрямовані на виявлення різних аспектів комунікації в сучасному суспільстві. Результати опитування: 86% респондентів відзначили, що у них іноді виникають труднощі у комунікації через різницю в поглядах або стереотипи, 94% відповідачів вірять, що підвищення рівня своєї ораторської майстерності допоможе їм поліпшити якість спілкування та зменшити конфлікти, 70% учасників опитування визнали, що вони більше цінують людей, які вміють аргументовано висловлювати свої думки та слухати інших, 97% респондентів виразили зацікавленість в участі у подібних заходах у майбутньому.

Заняття стало значущим кроком у покращенні комунікаційних навичок студентів юридичного відділення. Результати соціологічного опитування свідчать про те, що ця тема є актуальною і цікавою для наших співвітчизників.