Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» потренувалися стріляти та надавати першу медичну допомогу

5 травня у Верховині було проведено навчальну стрільба бойовими патронами з автомата АК-74. Участь взяли студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачем «Захист України» Василем Глушко та учні 11–х класів усіх ліцеїв Верховинського району зі своїми вчителями. Іструктаж з техніки безпеки та застосування автомата АК-74 провів підполковник Демчук.

Також проведено заняття з надання першої медичної допомоги професійним військовим лікарем Юлією, яка пояснила правильне накладання джгута та турнікета на умовно поранені кінцівки. Крім того, учням та студентам військовий лікар Юлія розказала техніку проведення масажу серця та штучного дихання, кожен охочий мав можливість потренуватися  виконувати ці завдання та почути слушні професійні зауваження щодо правильності їх виконання.

Також учасникам бойової стрільби була представлена військова амуніція, зокрема бронежилети, каски, наколінники та інше тактичне вбрання і пояснили їх застосування при виконанні бойових завдань. Усі присутні приміряли на собі військову амуніцію та постріляли з автомата АК-74.

Дякуємо нашим Збройним силам України !!!