30 років тому затвердили державні символи України

18 лютого 2022 року відбувся виховний захід на тему: «Державним символам країни – 30 років», який підготували студенти групи ПО-22 Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника». Організаторами виступили практикант, студент четвертого курсу спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Себастьян Кирничний та керівник на базі практики, викладач Івано-Франківського фахового коледжу Богдан Максимець.

Тридцять років тому, у 1992-році, Верховна Рада України своїми постановами затвердила державні символи України, а саме: 15 січня було ухвалено музичну редакцію державного гімну, 28 січня – державний прапор, 19 лютого – малий державний герб.

Студентки Ірина Фірман та Віра Янюк декламували поезії про державні символи України. Також Віка Зорійчук, Оксана Кащук та Вікторія Микитинець підготували повідомлення на теми, присвячені історії державного прапора, проблематиці затвердження великого державного герба України та шляху затвердження державного гімну. Крім цього, увагу студентів було акцентовано на відповідальності за наругу та грубе ставлення до державних символів.

Присутні студенти взяли активну участь в обговоренні дискусійних питань, зокрема про доцільність ухвалення великого державного герба України та правил поводження з державними символами.

За результатами заходу студенти зробили висновок, що завдання справжнього громадянина України – знати і поважати символи своєї держави, свідомо шанобливо ставитися державних символів у повсякденному житті, під час урочистих і офіційних заходів та не дозволяти глумитися над ними.

Повідомлення підготував практикант, студент четвертого курсу спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Себастьян Кирничний