Зустріч здобувачів освіти спеціальності «Туризм і рекреація» з представниками Головного управління Держспоживстандарту в Івано-Франківській області

24 березня 2024 року в Івано-Франківському фаховому коледжі відбувся інформаційно-практичний семінар на тему: «Захист прав споживачів у готельно-ресторанному бізнесі» У заході взяли участь здобувачі освіти спеціальності «Туризм і рекреація», викладачі коледжу та посадові особи Головного управління Держспоживстандарту в Івано-Франківській області. Семінар був спрямований на посилення практичної складової освітнього процесу, підвищення рівня знань студентів про споживчі права та обов’язки суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу з питань стандартизації і сертифікації туристичних послуг. Учасниками заходу були: Олександр Хоменко – в.о. заступника начальника Головного управління Держспоживстандарту в Івано-Франківській області,  Олександр Грибик – начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Валентина Сенчук – завідувач сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства, Елла Вольвин – голова циклової комісії професійної та практичної підготовки «Туризм», Любомир Вінтоняк –викладач коледжу.

Під час практичного семінару у форматі обговорення було розглянуто такі питання: Сертифікація готельних послуг – особливості ліцензування, державний контроль та відповідність стандартам якості. Дотримання правил користування готелями та порядок надання послуг з тимчасового розміщення – нормативно-правові вимоги до діяльності готелів. Реклама в готельно-ресторанному бізнесі – правові аспекти медійної реклами та антиреклами, особливо в контексті соціальних мереж. Вимоги антитютюнового законодавства у сфері надання готельно-ресторанних послуг – формування культури дотримання норм здорового способу життя. Окрім цього, під час дискусії значну увагу було приділено питанням захисту прав споживачів у туристичній галузі, особливо в контексті сучасних форматів продажів та онлайн-просування послуг. Учасники обговорили зміни до Закону України «Про рекламу», зокрема особливості, пов’язані із соціальними мережами, механізмами антиреклами та впливом медійного контенту на туристичний ринок. Зустріч пройшла у форматі відкритого діалогу, що дозволило здобувачам освіти  отримати практичні знання, ознайомитися з актуальними законодавчими вимогами у сфері гостинності та отримати відповіді на свої запитання від експертів. Особливий акцент було зроблено на формуванні здорового способу життя серед молоді та важливості дотримання норм антитютюнового законодавства в Україні. Семінар став вагомим внеском у професійну підготовку майбутніх фахівців сфери обслуговування, забезпечивши студентів актуальними знаннями та практичними навичками, необхідними для роботи в індустрії гостинності.