Візит до центру журналістської солідарності Національної спілки журналістів України

Студенти-журналісти ВСП “Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника” разом з кураторкою Скавінською І.Л. мали чудову нагоду завітати до Центру журналістської солідарності Національної спілки журналістів України. — з Іриною Скавінською.
Першочергова мета цієї установи – надавати ефективну підтримку журналістам, фрілансерам, блогерам та асоційованому персоналу ЗМІ, які працюють у складних умовах війни, що триває в Україні. Центр служить життєво важливим хабом, який допомагає журналістам виконувати свої професійні обов’язки.
У коворкінгу Івано-Франківського Центру журналістської солідарності НСЖУ завжди людно. Як зізнаються медійники, вони приходять сюди, наче до рідного дому.
Центр за період функціонування став добрим професійним майданчиком не лише для представників медіа, а й тих, хто робить свої перші кроки в журналістиці.
Мета візиту студентів коледжу полягала в ознайомленні майбутніх журналістів з роботою пресслужби та отриманні практичного досвіду в умовах реальної професійної діяльності. Під час зустрічі обговорювались питання стратегічної комунікації та особливості взаємодії медіа з органами місцевого самоврядування, проблеми, загрози та виклики сучасної журналістики.
Координаторка Центру Вікторія Плахта та її заступниця Богдана Засідко розповіли студентам-журналістам про проєкти, які реалізовуються задля допомоги та підтримки журналістів у період війни.
Студенти мали можливість дізнатись про внутрішні процеси медіакомунікацій та отримати корисні поради від досвідчених фахівців.
Зустріч пройшла у форматі діалогу, що дозволило учасникам не лише розширити свої знання, але й надихнутись на подальшу співпрацю та розвиток у професійній сфері.
Такі ініціативи є важливими для підготовки молодого покоління журналістів до роботи у сфері медіа, де важливою складовою є не лише професійна етика та навички, але й уміння будувати відкритий та толерантний публічний діалог.
Великою несподіванкою був подарований посібник з журналістики, у якому розкрито особливості роботи журналістів, практичні рекомендації щодо пошуку джерел інформації і методів її опрацювання, закцентовано увагу на журналістській етиці.
Дякуємо за надзвичайно корисну зустріч! ВСП “Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника” та Івано-Франківський Центр журналістської солідарності Національної спілки журналістів України стануть партнерами у реалізації цікавих проєктів. Фото Богдани Засідко