Підсумкове засідання Педагогічної ради коледжу

27 червня 2024 року у ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулось засідання Педагогічної ради коледжу.

З вітальним вступним словом до педагогічного колективу виступив директор коледжу Юрій МОСКАЛЕНКО, який проаналізував навчальний рік, що, попри проблеми, пов’язані з російською агресією, колектив коледжу зумів провести на належному організаційному та навчально-методичному рівні.

Першим питанням на раді розглядались звіти голів екзаменаційних комісій Атестації випускників спеціальностей 013 «Початкова освіта», 012 «Дошкільна освіта», 022 «Дизайн». Голови екзаменаційних комісій – запрошені стейкхолдери відповідних спеціальностей – директор ліцею№25 Якимів С.М., директор ЗДО №35 «Вишиванка» Кучеренко Н.Б., кандидат мистецтвознавства Стребкова І.В., проаналізували процес атестації, представили  отримані здобувачами освіти результати та подали ряд пропозицій , які вважають за потрібне врахувати при укладанні ОПП і робочих навчальних планів спеціальностей та організації атестації надалі.

Другим питанням були звіти завідувачів відділень коледжу про підсумки літньої заліково-екзаменаційної сесії 2023-2024 н.р. Педагогічна рада відзначила належну організацію освітнього процесу та атестації здобувачів освіти коледжу. Педагогічні працівники коледжу забезпечили виконання навчальних планів, своєчасне підведення семестрового та підсумкового контролів, вчасне оформлення та заповнення електронних журналів і відомостей. На рівні циклових комісій коледжу аналізувалися якісні показники діяльності викладачів, визначалися першочергові завдання щодо підвищення ефективності освітнього процесу, впровадження інноваційних педагогічних технологій.

Заступник директора коледжу з навчально-виробничої роботи Марта ЧУПРОВСЬКА доповіла про підсумки проходження практики здобувачами освіти у 2023-2024 н.р. та завдання щодо організації практичної підготовки на 2024-2025 н.р. Марта Ярославівна зазначила, що практична підготовка здобувачів фахової передвищої освіти є однією з основних складових забезпечення якості фахової передвищої освіти та обов’язковим компонентом освітньо-професійних програм і, як результат, конкурентоспроможності випускників фахових коледжів на ринку праці. Необхідність практичної підготовки здобувачів освіти підкреслюється також змістом Закону України «Про фахову передвищу освіту», при розробці освітньо-професійних програм та забезпечення її якості центральним стає формування певних компетентностей випускника. Практична підготовка завжди є невід’ємною частиною освітнього процесу у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника». Перелік видів практик для кожної освітньо-професійної програми спеціальності, їх форми, тривалість і терміни проведення визначаються навчальним планом та графіком освітнього процесу. Види практики (навчальна, виробнича та переддипломна) відображають безперервні та послідовні етапи професійної підготовки, що забезпечує наступність при їх вивченні, поступове розширення обсягу базових понять в галузі.

Педагогічна рада розглянула та затвердила Положення про опитування учасників освітнього процесу та зацікавлених осіб щодо якості освіти у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника»

Методист коледжу Олександра ГАРІДЖУК прозвітувала на раді про виконання Плану роботи коледжу на 2023-2024 н.р. Педагогічний колектив коледжу впродовж навчального року активно виконував основні завдання, передбачені Планом роботи коледжу, враховуючи корпоративну культуру та освітню стратегію роботи коледжу, а також умови сьогодення. План роботи виконано. Підбито підсумки підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу у 2023-2024 н.р.

Радою прийнято рішення про визнання сертифікатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників, зокрема і сертифікатів, отриманих викладачами та адміністрацією коледжу в результаті проходження курсів у Державному закладі вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України.

Дякуємо нашим ЗСУ за можливість працювати на славу України!