Навчально-польові збори з освітньої компоненти “Захист України” для студенток ОПП Прикладна математика

Навчально-польові збори є важливою складовою національно-патріотичного виховання. Це своєрідний тест на вправність і мужність для здобувачів освіти. Значення таких заходів важко переоцінити, адже в сучасних умовах виховання любові до своєї країни, її історії та культурних цінностей, а також розвиток мотивації до підготовки захисту України і служби в Збройних Силах України є невід’ємною умовою нашої перемоги.

Польові збори, які були проведені з 17 до 21 червня викладачем Дмитром Солонцем, стали  унікальною можливістю для першокурсниць перевірити свої сили, відчути справжній командний дух та здобути незабутній досвід. 

Відвідавши узбережжя річки Бистриця Солотвинська в с. Старий Лисець, студентки дізналися, як користуватися туристичним обладнанням, готувати їжу в польових умовах. Також відпрацювали навички орієнтування на місцевості, що є одним із найцікавіших аспектів польових зборів. Це чудова можливість покращити свої навігаційні вміння та командну роботу. Цей досвід нагадав учасникам про значущість патріотизму і любові до природи рідного краю.

Також студентки активно долучилися до захисту наших воїнів, взявши участь у створенні необхідних захисних сіток. Вони відвідали волонтерські локації, де ознайомилися з різними технологіями плетіння, мотання та виготовлення маскувальних сіток. За час проходження практики дівчата виготовили сітки загальною площею близько 2,5 квадратних кілометрів.

Польові збори стали можливістю для здобувачів освіти не тільки здобути нові знання й отримати незабутні враження, а й долучитися до нашого захисту! Спільнота волонтерів (від імені Наталії Сташко, Тетяни Фреїшин, пані Анджеліки та ін.) і всі ми висловлюємо їм велику подяку!

https://www.facebook.com/100005019192402/posts/pfbid07kgGnDGX8zMYpXtUJukUd6rw2JAyrMgaFEYoM6vW4n1ip6148TWRN2joEzGpfQoJl/?app=fbl

Разом до перемоги!