«Пробні» заняття практиканток-дошкільниць – перший реальний досвід в обраній професії.

Професійне становлення майбутнього педагога забезпечується крізь призму практичної підготовки, в тому числі виробничої практики під назвою «Пробна». Щочетверга, впродовж другого семестру студентки 3 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» нашого коледжу проходили практику у  закладах дошкільної освіти міста Івано-Франківська.

Педагогічна практика створила реальні можливості для формування у студенток готовності до організації освітньої роботи з дошкільниками  3-го та 4-го року життя, потреби здобувати і застосовувати нові теоретичні і методичні знання й одночасно засвоювати передовий педагогічний досвід вихователів-наставників.

11 червня відбувся захист матеріалів виробничих педагогічних практик «Пробна» та «Літня», на якому були присутні: Марта Ярославівна Чупровська – заступник директора з навчально-виробничої роботи; Оксана Дмитрівна Селепій – голова циклової комісії викладачів професійної та практичної підготовки спеціальності «Дошкільна освіта» та фахові керівники-методисти від коледжу: Ірина Юріївна Бей, Ольга Іванівна Гурей.

Розпочався захід вітальним словом заступника директора з навчально-виробничої роботи Марти Ярославівни Чупровської, яка наголосила на важливості виробничої педагогічної практики у професійній підготовці майбутніх педагогів, що водночас є і часом для самовиявлення, і першим кар’єрним кроком у майбутньому професійному становленні.

Третьокурсниці приємно вразили цікавими доповідями-презентаціями, креативними відео-звітами, показали належний рівень теоретико-методичної підготовленості до реалізації професійних функцій, поділилися враженнями від самостійних педагогічних кроків у практичній діяльності та зазначили, що переконані у правильності вибору своєї майбутньої професії.

Отож, в черговий раз наші студентки ствердили своє життєве кредо та переконання у правильності обраної професії – вихователь. Успіхів у подальших звершеннях!