ЗАХИСТ КУРСОВИХ ПРОЄКТІВ ТА МАТЕРІАЛІВ ПРАКТИКИ СТУДЕНТАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ДОШКІЛЬНА ОСВІТА» З ДОДАТКОВОЇ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «ЛОГОПЕДІЯ»

Інтегрований захист курсових проєктів та матеріалів виробничої практики з додаткової спеціалізації «Логопедія» студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» пройшов у творчій формі – «Фестиваль логопедичних практик».

В актовій залі 29 травня 2024 року відкрився своєрідний майданчик для презентації своїх перших педагогічних здобутків і аналізу практичних рішень у сфері логопедії.

У першій частині заходу, яка мала назву «Знаю» (захист курсових проєктів), студенти представили свої дослідження, розробки, спрямовані на вдосконалення методик обстеження та корекції мовленнєвих порушень у дітей. Заслуговує на увагу різнопланова продукція проєктів: стенди з теорії спеціальної психології, друковані посібники, вправи, ігри та обладнання до них, використання, яких спрямоване не лише на максимальну мовленнєву корекцію, а й на обстеження всіх сторін мовлення та формування мовленнєвої активності у немовленнєвих дошкільників засобами інноваційних технологій, та  корекції тонусу м’язів засобами логопедичного масажу.

В другій частині фестивалю, під назвою «Вмію – практикую», учасники події демонстрували всі етапи роботи від обстеження до фрагментів занять, побачили проведення логоритмічної та дидактичної гри, практикувалися, ділилися досвідом, вирішували цікаві завдання. Присутні мали можливість почерпнути для себе нові ідеї, зарядитися натхненням від одногрупниць та викладачів, перейняти кращі розробки і поділитися своїми відкриттями.

На інтегрованому заході були присутні директор коледжу Юрій Москаленко, завідувач відділення дошкільної освіти Оксана Сидорук, голова циклової комісії професійної та практичної підготовки спеціальності «Дошкільна освіта» Оксана Селепій, наукові керівники та члени комісії захисту – Людмила Скавінська, Ірина Салига, Ілона Лагойда, Марія Трохимчук, куратори груп Ольга Горецька та Оксана Гавадзин.

Пишаємося нашими студентами та бажаємо успішної самореалізації в майбутній професійній діяльності!!!