Профорієнтаційний захід «Туризм: погляд у майбутнє»

24 травня відбулася  науково-практична конференція «Туризм: погляд у майбутнє», де обговорювалися питання, тренди та виклики, перспективи для молоді і випускників при працевлаштуванні на туристичних підприємствах в Україні. Учасниками науково-практичної конференції були стейкхолдери, вступники, випускники та здобувачі освіти.

Спікерами конференції були представники відомих туристичних організацій в області та Україні, які поділилися своїми баченнями та практичними рекомендаціями стосовно перспектив туристичної галузі у воєнний і повоєнний періоди, акцентували увагу на проблемах даної галузі економіки, виходячи із реалій сучасності в Україні. Зокрема спікерами були

Наталія Гільтайчук – керівник відділу роботи з персоналом ТОВ «Фірма “Надія”» з виступом «Туристичні підприємства: перспективи зайнятості молоді»; Галина Беднарчик – директор обласного краєзнавчого музею з доповіддю «Екскурсійний менеджмент: перспективний напрямок для молоді»; Світлана Івасишин – голова обласної молодіжної ради Івано-Франківської ОВА з виступом «Молодіжна державна політика задля мотивації розвитку підприємництва в туристичній галузі».

Цікавим блоком науково-практичної конференції були виступи випускників і здобувачки освіти спеціальності «Туризм і рекреація», які поділилися своїми першими кроками у побудові кар’єри в Україні. Виступаючими були Назарій Шатрук – випускник спеціальності «Туризм» з темою «Історія успіху блогера й власника екобізнесу»; Анна Білошицька – випускниця спеціальності «Туризм і рекреація» з темою «Історія побудови навчальної кар’єри: порівняння здобуття освіти в Україні й за кордоном»; Анастасія Андрусяк – здобувачка освіти 3 курсу спеціальності «Туризм і рекреація» з темою «Історія професійної мобільності: чи можна поєднувати навчання та фахову зайнятість у туристичній діяльності».

Після виступу спікерів були обговорені питання, які цікавили учасників конференції. Діалог закінчився кавою-брейк, де вступники мали змогу ближче познайомитися із викладачами та здобувачами освіти  спеціальності «Туризм і рекреація» в неформальній обстановці та поспілкуватися на різні теми. Приємним сюрпризом було гостювання піцою різних видів від нашого партнера – працедавця, бази практики ТОВ «Фірма «Надія».

Дякуємо всім учасникам і спікерам за обмін досвідом, конструктвними думками та ідеями!