Засідання педагогічної ради коледжу

    9 травня 2024 року у ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» відбулось чергове засідання Педагогічної ради коледжу.

    Розпочав засідання директор коледжу Юрій МОСКАЛЕНКО, котрий виступив з вітальним вступним словом до педагогічного колективу та ознайомив колег із порядком денним. Першим питанням, яке розглядалось, було питання про підготовку до Вступної кампанії 2024 року. Директор коледжу та відповідальний секретар Приймальної комісії коледжу представили колективу заходи щодо організації та підготовки до вступної кампанії 2024 року, обговорили особливості роботи, наголосили на активізації профорієнтаційної роботи.

    Другим питанням був звіт завідувача Педагогічного відділення, доктора філософії, викладача-методиста, спеціаліста вищої категорії Людмили ЛИКТЕЙ: «ПРО РЕАЛІЗАЦІЮ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КОЛЕДЖУ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ТА ЯКОСТІ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 013 ПОЧАТКОВА ОСВІТА, 022 ДИЗАЙН».

    Людмила Миколаївна зазначила, що на сучасному етапі розвитку суспільства, яке характеризується змінами в усіх його сферах і соціальних інститутах, особливо гострими постають питання якісного навчання майбутніх фахівців. Якість освіти зводиться до якості навчання. Саме навченість проголошується головним критерієм якості освіти. Поняття «якість освіти» у вузькому розумінні – це якість результатів освітнього процесу, освіченості студентів, якість знань, умінь, навичок, володіння процедурами творчої діяльності, вихованості тощо. Якість освіти в широкому розумінні  –  це і якість результатів освітнього процесу, і якість реалізації освітнього процесу, і якість умов його провадження.

    У ході звіту доповідачкою висвітлено цілу низку питань. В рамках реалізації основних пріоритетів Стратегії розвитку коледжу, членів педагогічної ради проінформовано про контингент здобувачів освіти відділення, кадрову політику та забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, внутрішнє забезпечення якості освітнього процесу, навчально-методичне та матеріально технічне забезпечення тощо. Особливої уваги заслуговують висвітлені питання щодо роботи зі стейкхолдерами, випускниками коледжу, базами практики. Окрім того, закцентовано увагу на виховній роботі та волонтерській діяльності викладацького та студентського колективу.

   Заступник директора коледжу з навчально-виробничої роботи Тетяна ПОЛЯКОВА доповіла про організаційні заходи щодо підготовки до підсумкової атестації студентів коледжу, про організацію державної підсумкової атестації випускників коледжу та про стан підготовки здобувачів освіти ІІ курсу до національного мультипредметного тесту (попри те, що цього року державну підсумкову атестацію здобувачів освіти у формі НМТ відмінено, студенти зареєструвались на НМТ та готуються його складати).

      Методист коледжу Олександра ГАРІДЖУК ознайомила присутніх з результатами атестації педагогічних працівників коледжу у 2023-2024 н.р. та подала на обговорення та схвалення радою Перспективний план атестації педагогічних працівників коледжу на 2024-2029 р.р.

  Радою прийнято рішення про затвердження Положення про освітньо-професійні програми у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» та Наскрізної програми практики у ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника»; визнання сертифікатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників та рекомендацію до друку навчально-методичної літератури.

       Дякуємо нашим ЗСУ за можливість працювати на славу України!