Освіта без ризику: проведення заходів з організації охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу

Згідно з наказом ректора  «Про оголошення Тижня охорони праці та проведення Всесвітнього дня охорони праці», в Івано-Франківському фаховому коледжі ПНУ імені Василя Стефаника відбулася низка заходів з організації охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.

За ініціативою інженера техніки безпеки Тетяни КЛУБОЧКІНОЇ та завідувачки Відділення дошкільної освіти коледжу Оксани СИДОРУК було запрошено фахівців з ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, які прочитали лекцію з безпеки життєдіяльності та продемонстрували роботу пожежної техніки. Лекція викликала значну зацікавленість майбутніх здобувачів освіти. Гості відповіли на численні запитання студентів щодо дотримання вимог безпеки.

За словами  провідного інспектора ВЗНС Івано-Франківського РУ ГУ ДСНС в області Наталії КЕЦМУР, найактуальнішим питанням сьогодення залишається мінна безпека, тому більшу частину заняття рятувальники присвятили саме цій темі.

Фахівці з ГУ ДСНС наголосили студентам про небезпеку, яку несуть в собі вибухонебезпечні предмети, та ознайомили з правилами поведінки під час їх виявлення. Рятувальники продемонстрували  сучасне пожежно-рятувальне обладнання та розповіли, як саме воно використовується за критичних ситуацій.

Здобувачі освіти  І курсу спеціальності «Дошкільна освіта» також узяли участь у конкурсі малюнків “Збережемо нашу планету” та пройшли навчання щодо профілактики травматизму та дій за надзвичайних ситуацій, яке провела Тетяна КЛУБОЧКІНА. Учасники заходів  здобули необхідні навички  щодо організації охорони праці, безпеки життєдіяльності, користування первинними засобами пожежогасіння тощо.