Подорожуємо з математикою!

Минулого тижня студенти ІІ курсу групи Т-21 спеціальності “Туризм і рекреація” були залучені до вебквесту, який організувала викладач математики Лілія Калина. Віртуальна подорож пролягала за маршрутом Івано-Франківськ – Львів – Київ – Харків – Дніпро – Миколаїв – Івано- Франківськ.
Карта туриста складалася з завдань, які протягом перших 1-2 днів здобувачі освіти відповідали на запитання в Google Form та розв’язували головоломки в ClassRoom. Наступного 3-го дня їх чекали завдання “Математика крізь призму війни”, 4 -го дня вони розв’язували кросворд, а 5- го – відшукували, обчислювали основні елементи фігур з рубрики “Геометрія навколо нас”.
В кожному місті здобувачі освіти знайомились з розвитком туристичної галузі (до війни і зараз). У цій віртуальній подорожі здобувачі освіти робили огляд вагонів Укрзалізниці, якою вони подорожували, починаючи з загального і плацкартного вагонів. Набрана певна кількість балів дозволяла їм пересідати в купейні, СВ та VIP-вагони.
Проведення вебквесту в такій цікавій формі сприяло повторенню багатьох тем з математики напередодні НМТ-2024, розширило їх світогляд і професійні навички майбутніх спеціалістів туристичного бізнесу, який запрацює новими темпами після війни.