Співець людини, волі й України

Сьогодні на Відділенні дошкільної освіти нашого коледжу відбулося літературно-музичне свято, присвячене Шевченківським дням, зорганізоване студентами четвертого курсу (викладач Ольга Іванівна Гурей). 210 років минуло з дня народження поета, проте й нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, незгасної любові до свого народу, своєї землі. Пошана і вдячність наповнюють серця всього людства, бо Тарас Шевченко – не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували наших Захисників, що віддали своє життя за Україну. Неперевершеним борцем за волю був у свій час і Тарас Шевченко. Сьогодні ми по-новому розкриваємо й трактуємо його творчість, «накладаємо» його слова на події, що відбуваються в сучасній Україні. Вони додають духу нашим воїнам, віри в Україну і силу українського народу.

Зворушливою була сценка “Мати і Тарас”, емоційно звучали вірші поета, пісні на слова нашого Кобзаря в поєднанні з сучасними творами. Показ українського одягу підтвердив його автентичність, красу та самобутність.

Слово Тараса Григоровича ніколи не розминалося з народом. Мало хто в історії з таким вогнем у душі захищав свободу й незалежність Батьківщини, честь і гідність свого народу. Якби поет жив нині, неодмінно був би разом з нашими Захисниками.

Зі словами вдячності до присутніх звернулася завідувачка відділення Оксана Миколаївна Сидорук.

І сьогодні Шевченко нас закликає:

“Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава І воля святая!”