Проведення відкритої інтерактивної лекції з елементами проблемності «Словникова робота в закладі дошкільної освіти»

У системі мовленнєвого розвитку дитини дошкільного віку одну з головних ролей відіграє словникова робота. Своєчасне оволодіння лексикою – основа інтелектуального розвитку дошкільника, запорука його повноцінного спілкування з навколишнім світом.

Цій актуальній проблемі було присвячено відкриту інтерактивну лекцію з елементами проблемності «Словникова робота в закладі дошкільної освіти», яку представила доктор філософії, викладач циклової комісії професійної та практичної підготовки (спеціальність «Дошкільна освіта») Бей Ірина Юріївна. Заняття з навчальної дисципліни «Методика розвитку мовлення і навчання елементів грамоти» було проведено зі студентами 3 курсу означеної спеціальності.

Лекцію було побудовано у відповідності до основних вимог сучасної педагогічної науки, що передбачають перехід від знаннєвого компонента до продуктивної творчої діяльності здобувачів освіти. Розгляд основних питань лекційного заняття було здійснено на засадах суб’єкт-суб’єктної взаємодії, інтерактивного спілкування, проблемного обговорення, активізації позитивної мотивації студентів до майбутньої професійної діяльності в закладах дошкільної освіти.

В обговоренні результатів лекції завідувач відділення дошкільної освіти Сидорук Оксана Миколаївна зазначила, що в сучасних реаліях якісна словникова робота з дітьми дошкільного віку є актуальною і надзвичайно важливою.

У свою чергу, Селепій Оксана Дмитрівна, голова циклової комісії, відмітила активну діяльність та зацікавленість студентів в обговоренні важливих питань і побажала їм успіхів у фаховому зростанні.

Насамкінець учасникам освітнього процесу побажали подальших творчих успіхів та наполегливості в оволодінні новими професійними знаннями!