Знайомство із бібліотекою

З глибин моря дістають перлини, а з глибин книг – знання.

У сучасному світі важливо знайти баланс між цифровими технологіями та не забувати про надійне джерело знань – книгу.  Студенти 1 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» на заняттях з навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» відвідали Наукову бібліотеку нашого університету.  Працівники Наукової бібліотеки підготували та провели цікаве практичне заняття використовуючи ігрові прийоми. Студенти ознайомились із правилами користування фондами книгозбірні, особливостями роботи з системами каталогів і картотек. Працівники відділу продемонстрували пошукові можливості автоматизованої інформаційної системи «УФД: Бібліотека», ознайомили з можливостями пошукової системи інформації, новітніми технологіями, які впроваджуються у бібліотечні процеси, відкривають доступ до електронних ресурсів та надають інші сучасні послуги користувачам.

Майбутні вихователі спробували самостійно знайти літературу за назвою, автором, роком видання, за різними класифікаторами (ключовими словами, персоналіями) та навчилися підбирати тематичну літературу.

Знайомство з роботою Наукової бібліотеки є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців освітянської ниви. Для студентів дошкільного відділення така форма роботи з різноманітними джерелами інформації була корисною та потрібною.