Безоплатна правнича допомога гарантується державою

Відбулась зустріч викладачів та студентів юридичного відділення спеціальності «Право» з представниками Західного регіонального центру надання безоплатної правничої допомоги – заступником директора центру Заслуженим юристом України  Володимиром Ковальчуком та заступником начальника відділу вторинної правничої допомоги центру Лесею Майкович.

Гості розповіли про роботу центру, його завдання, як отримати безоплатну первинну та вторинну допомогу, хто може скористатися послугами центру безоплатної правничої допомоги, яку саме правничу допомогу можуть отримати особи, які звертаються, що для цього необхідно, хто може працювати в таких центрах і які вимоги до них ставляться. На даний час до центру найбільше звертаються учасники бойових дій, близькі родичі зниклих безвісти та внутрішньо переміщені особи.

Цікавою для майбутніх правників була також інформація про проект «Волонтери БПД», який має на меті залучення волонтерів для інформування людей про їх права та можливість отримати правничі послуги безоплатно.