Звітна конференція гуманітарної секції

6 квітня відбулась звітна конференція гуманітарної секції на тему: «ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ ФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯНСЬКИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ».

З привітальним словом до учасників звернулася голова циклової комісії загальної підготовки, кандидат економічних наук, доцент, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист Наталія Василівна Гой. Модератор заходу, викладач циклової комісії загальної підготовки, кандидат історичних наук, спеціаліст вищої категорії Наталія Миколаївна Надурак наголосила на необхідності проведення таких наукових конференцій в сучасних умовах для студентської молоді.

Із доповідями виступили студенти спеціальностей «Початкова освіта», «Прикладна математика», «Дошкільна освіта», «Туризм» I – IV курсів. Також були присутні наукові керівники доповідачів.

Зокрема, на секційному засіданні обговорили актуальні проблеми формування громадянських компетентностей молоді в сучасних умовах: значення медійної та інформаційної грамотності для підростаючого покоління в умовах інформаційної війни, важливість дослідження історичного минулого нашої держави. Слухачі дізналися про початок російської агресії в Україні та окупацію Криму, здобутки Євромайдану та Революції Гідності. З особливою цікавістю сприймалися дослідження науковців-початківців про цінність гідності у філософії Г. Сковороди та історія тернистого шляху шістдесятника й дисидента Володимира Іванишина, спростування міфологеми братерства російського та українського народів.

Студенти демонстрували ґрунтовні дослідження методики морального виховання Сократа та особливості характеристики концептуальних засад психоаналізу Зигмунда Фройда, запропонували практичний аналіз вчення Фрідріха Ніцше у сучасних умовах.

На засіданні, незважаючи на вплив сучасних зовнішніх факторів, відбулася змістовна цікава дискусія, учасники якої активно долучилися до обговорення доповідей, на всі запитання по суті були надані доповідачами вичерпні відповіді.