Звітна конференція секції спеціальності «Прикладна математика»

7 квітня відбулась звітна конференція секції спеціальності «Прикладна математика» на тему: «Проблеми і перспективи використання інформаційних технологій у формуванні професійних компетент ностей фахівців з прикладної математики».

З привітальним словом до учасників звернулася завідувач Відділення дошкільної освіти Сидорук Оксана Миколаївна.

Голова циклової комісії Солонець Дмитро Михайлович та викладач циклової комісії Василів   Микола   Миколайович наголосили на необхідності проведення таких конференцій в умовах сьогодення.

Основна мета проведення конференції – залучення студентів технічного спрямування до наукової діяльності, обмін знаннями та досвідом, визначення інноваційних тенденцій та перспектив розвитку в науці та практиці у сфері прикладної математики. Науковий захід проходив на платформі Googl Meet, де зі своїми доповідями-презентаціями виступили студенти. Учасниками секції стали 6 студентів третього та четвертого курсів. Також на конференцію завітали наукові керівники, викладачі коледжу.

Із доповідями виступили: викладачі – Василів Микола Миколайович, Калина Лілія Ігорівна та 6 студентів спеціальності «Прикладна математики» III – IV курсів.

Основні напрями досліджень молодих науковців різнопланові: так, наприклад, студенти третього курсу більше зосередились на висвітленні питань, що стосуються Web- програмування, а студенти четвертого – на напрямку практичного застосування чисельних методів.

Зокрема були розглянуті такі теми:

«Розв’язування нелінійних трансцендентних рівнянь методом половинного поділу» Вівчарчук Тетяна, IV курс, науковий керівник Л.І.Калина.

«Розв‘язування СЛАР методом прогонки (алгоритм Томаса)» Семеген Божена, IV курс, науковий керівник Л.І. Калина.

«Інтерполювання функції з використанням інтерполяційної функції Лагранжа» Бойчук Ганна, IV курс, науковий керівник Л.І. Калина.

«Розробка додатку «Мультикалькулятор» на С#» Галицький Володимир, IІІ курс, науковий керівник Д. М. Солонець.

«Порівняння фреймворків bootstrap і foundation» Фальовський Василь, IІІ курс, науковий керівник  М.М. Василів.

«Реалізація алгоритмів сортування з використанням візуального інтерфейсу»  Берладин Володимир, IІІ курс, науковий керівник  М.М. Василів.

Студенти демонстрували ґрунтовні дослідження в поєднанні з практичним використанням.

Незважаючи на сучасні виклики освіти, наші молоді науковці належним чином підтримують розвиток науки в цей нелегкий час.