В Івано-Франківському фаховому коледжі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відкрили секцію з бадмінтону

Успішна реалізація завдань сучасної освіти неможлива без створення такого освітнього середовища, у якому студентам доступні різноманітні форми навчання й особистого розвитку, зокрема шляхом участі в різноманітних секціях чи гуртках. Так, 9 лютого в Івано-Франківському фаховому коледжі офіційно відкрито нову для закладу освіти спортивну секцію з бадмінтону.

На урочистості завітали ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника,  голова Ради спортивної студентської спілки та обласної Федерації бадмінтону України Ігор Цепенда, заступниця директора Івано-Франківського фахового коледжу Світлана Нестеренко, завідувач кафедри теорії  та методики фізичної культури факультету фізичного виховання і спорту ПНУ Богдан Лісовський, директор спортивного клубу «Наука» Степан Хопта, а також педагогічний колектив й студенти коледжу.

Після завершення вітальних слів, з якими до присутніх членів новоствореної секції звернулись запрошені гості, відбулася перша гра, у якій ректор університету особистим прикладом продемонстрував усю ефектність бадмінтону як спортивної гри й способу здорового проведення дозвілля. Саме завдяки плідній діяльності Ігоря Цепенди, не лише як очільника університету, але й голови обласної  федерації бадмінтону, коледж отримав усі необхідні матеріально-технічні можливості для забезпечення діяльності спортивної секції.

Зі свого боку, адміністрація Івано-Франківського фахового коледжу внесла відповідні корективи до робочих програм навчальної дисципліни «Фізичне виховання», а педагогічний колектив розробив методичні рекомендації щодо організації та проведення секційних занять з бадмінтону, у яких окреслено стратегію спільної роботи в рамках тренувального процесу.

Відкриття чергової секції в закладі освіти є важливою подією для викладачів, котрі отримали нову платформу для реалізації професійного потенціалу,  студентів, котрі відтепер матимуть нагоду не лише урізноманітнити дозвілля, а й віднайти і розкрити свої спортивні таланти, та всіх інших поціновувачів цього

динамічного виду спорту, оскільки їхня кількість тепер зростатиме.