Запрошуємо на навчання ( спеціальність «Готельно-ресторанна справа»)

В наш час, весь світ переживає економічну кризу, яка торкнулася і  України. Дуже гостро стоїть проблема працевлаштування, занятості, затребуваності  на ринку праці. І особливо гостро ця проблема  стоїть перед молодими людьми, майбутніми випускниками шкіл, які  зупинились зараз перед вибором… Який обрати фах, спеціальність, З яким навчальним закладом пов’язати свою долю, куди піти вчитися?

       Наша держава все тісніше входить в світовий економічний простір, окреслюються перспективи розвитку на майбутнє, ставляться стратегічні цілі.

Ці процеси характерні і для готельно-ресторанної сфери, яка спрямована на отримання прибутку через  задоволення туристичних потреб у вигляді надання житла, харчування, транспортного, екскурсійного обслуговування та багатьох інших послуг гостям нашого краю.

       Бачимо повільний, але впевнений  розвиток готельних та ресторанних підприємств різних форм власності, які з кожним роком щораз міцніше стають на ноги, приносячи прибуток, як їхнім власникам, так і наповнюючи бюджет держави.

        В зв’язку з цим актуальним є питання підготовки майбутнього фахівця, який міг би впевнено почувати себе в бурхливих реаліях ринкової економіки, та був би затребуваним на ринку праці, отримуючи хороший дохід,  не десь за кордоном, а тут-в Україні. Саме цим завданням намагається керуватися педагогічний колектив Івано-Франківського фахового коледжу, який забезпечує викладання на спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

      Освітній процес   на спеціальності здійснюється відповідно до навчальних планів, затверджених в установленому порядку. Студенти завершують вивчення загальноосвітніх дисциплін. Отримують Свідоцтво про повну загальну середню освіту та здають ДПА у вигляді ЗНО. Крім того, вони вивчають  три іноземні  мови: англійську, німецьку, польську; інформаційні технології в готельному господарстві; технологію та організацію обслуговування в готелях та ресторанах, і багато інших дисципліни професійного спрямування.

      Студенти коледжу навчаються за рахунок коштів державного бюджету або на умовах контракту. Студентський колектив відзначається організованістю, згуртованістю, цілеспрямованістю, позитивністю. Діє студентське самоврядування.

      Спеціальність має всі установчі документи: ліцензію, сертифікати про акредитацію та атестацію, що дають право здійснювати освітні послуги.

      Спеціальність  «Готельно-ресторанна справа» Івано-Франківського фахового коледжу заходиться в смт.Верховина, та   має в своєму розпорядженні приміщення площею 525 м. кв. До послуг студентів лекційні аудиторії, комп’ютерний клас, готельний номер, їдальня, спортивна кімната. Викладання дисциплін забезпечується  педагогічними працівниками коледжу та профільних спеціалістів, які працюють в органах місцевого самоврядування.

      Проходження практики здійснюється за вибором студента, або на основі укладених договорів між навчальним закладом та готельно-ресторанним підприємством.

      Після закінчення навчання за спеціальністю в коледжі, випускники можуть  продовжити  навчання у ВНЗ ІІІ – IV рівнів акредитації, або на ІІІ курсі факультету  туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університету імені Василя Стефаника», або працевлаштовуватися.

        Випускники коледжу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з урахуванням вимог законодавства і ринку праці можуть займати посади:

-працівник ресторанного господарства;

– організатор подорожей (екскурсій);

–  консультант з подорожей;

– адміністратор готельного закладу;

– працівник ресторану та закладу харчування;

– секретар-референт (в апараті органів державної влади) ;

– працівник туристичного комплексу;

Ласкаво просимо до нашого коледжу, навчатися за спеціальністю

«Готельно-ресторанна справа».

Exif_JPEG_420