Розмовляймо українською! Мова єднає нас.

«Мова – це віконця, через які людина бачить світ…»

                                                                                                               В. Сухомлинський 

Мова – то не тільки засіб спілкування, а голос Землі і Космосу, ритм колиски з якої починається шлях людини у світ, це пам’ять і поклик предків, закодований у слові, пісня матері для немовляти і батьківська настанова для сина. Це й пісня закоханих, і плач осиротілих, щебет солов’я і каркання ворони.

      Напередодні Дня української писемності і мови, це свято відзначають 9 листопада. У 1997 році  Президент України підписав Указ про його святкування.  Студенти групи ПО-25 разом з викладачем Скиданчук Оленою Михайлівною провели семінар, на якому  представили підготовлені проєкти  на тему рідної мови , а саме її актуальність , роль в житті людини та діалектизми в українській мові.

    Слухаючи проєкти, можна було переконатися, що рідна мова є важливою в нашому житті. Кожний мовець повинен прагнути до того, аби його мова стала досконалою, зрозумілою всім. А це завдання можна реалізувати лише тоді, коли засвоїш основи мовної нормативності, навчишся користуватися багатством лексичних та стилістичних засобів мови. Адже як людину зустрічають по одягу, так і націю – по мові. Тому розмовляймо українською! Мова нас єднає.