Студент Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника» став призером ІІ етапу Всеукраїнсьої олімпіади з інформатики

З метою розвитку комп’ютерної освіти та культури, подальшого підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та створення умов для творчого зростання 24 квітня 2018 року на базі Надвірнянського коледжу НТУ було проведено ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки. У ньому взяли участь студенти з 25 навчальних закладів Івано-Франківської області.
На ІІ етапі Олімпіади було запропоновано теоретичну та практичну частини завдань. Теоретична частина містила 50 тестових завдань: будова ПК, базові поняття ОС WINDOWS, консольний режим (командний рядок), архівація даних, віруси та антивірусні програми, комп’ютерні мережі. Практична частина – офісний пакет (Word, Excel, Access). Зміст завдань для II етапу Олімпіади базувався на навчальній програмі з курсу «Інформатика» академічного, профільного та поглибленого рівнів.
Студент ІІІ курсу спеціальності «Прикладна математика» Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника» Кукурудз Владислав Володимирович здобув почесне ІІ місце. Підготував призера викладач Василів Микола Миколайович.