Літературно-музична композиція «…Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття. Тебе своїм сучасником звемо…»

У стінах нашого коледжу відбувся черговий виховний захід із нагоди Дня вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. Участь взяли студенти І-ІІІ курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Читали пророчі й завжди актуальні поезії Шевченка, декламували вірші сучасних українських поетів про Шевченка, а також звучали пісні на слова Т.Г. Шевченка.

Виховний захід підготувала викладач української мови та літератури Галина Михайлівна Гавучак, яка ґрунтовно окреслила ключові віхи життєво-творчого шляху великого Кобзаря й наголосила, що «Україна – це Шевченко! Шевченко – це Україна!»

Василь Іванович Глушко – завідувач навчально-методичним кабінетом, подякував Галині Михайлівні за чудову підготовку даного заходу, а студентам за активну участь та прояв своїх талантів зі співу та декламування віршів і ще раз підкреслив,  що Шевченко є дійсно генієм українського народу «його національним кодом, національним паролем».

Ми пишаємося, що є нащадками Кобзаря, з любов’ю читаємо його вірші й розуміємо, що вони є актуальні у всі віки, а тим більше зараз. Адже, сьогодні ми проживаємо найтрагічнішу сторінку новітньої історії України, – чергову активну фазу війни з одвічним ворогом. Саме тому, особливо актуальними є пророчі слова великого генія України Т.Г. Шевченка:

«Борітеся – поборете!

 Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

 і воля святая!»