Відвідини поетичної вистави: «Велична слава Кобзаря»

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко світлу пам’ять якого ми сьогодні вшановуємо. Він був справжнім митцем, людиною незвичайної долі і незвичайного таланту, що здобула світову славу. А його поетичне слово – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

Студенти групи ПО-22 Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ разом з Максимцем Богданом Володимировичем відвідали поетичну виставу «Велична слава Кобзаря», яка відбулась 09.03.2023р. у Івано-Франківському міському центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери з нагоди 209-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, ми можемо впевнено сказати, що Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу.

Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.

Полум’яний патріот своєї батьківщини, Шевченко вів боротьбу проти царизму і кріпосництва, був безстрашним, невтомним співцем волі, служив народові, віддав йому свою геніальну творчість, жар свого серця.

Своєю творчістю Т. Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю.

«Возвеличу отих рабів німих! Я на сторожі коло їх Поставлю слово», – писав поет. І це слово, сповнене болем за рідну Матір-Україну, за біль, сповнений синівською любов’ю аж до пожертви, стало і на той час, і на всі часи надійним щитом нашого народу перед загарбниками рідної землі.

Вивчивши добре історію України, Шевченко приходить до висновку, що тільки «у своїй хаті – своя правда і сила, і воля». Він закликає всіх українців вивчати добре історію свого народу…

І зараз у складний воєнний час у нашій державі слова Шевченка надають мужності, сміливості. Рік повномасштабної російсько-української війни. Боротьба за волю та свободу триває. Ми боремось за незалежну Україну, за наші мрії, за мову, за наше майбутнє. «Борітеся – поборете, вам Бог помагає!» саме ці слова наближають сьогодні нашу перемогу. Слава Україні! Героям Слава!

Процків Надія