Відвідини інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки університету

У сучасному інформаційному просторі навчальна діяльність студентів постійно пов’язана з пошуком навчальних матеріалів, оскільки умови сьогодення передбачають змішану форму навчання, потребують навичок самостійного опрацювання різноманітної літератури.

Студенти 2 курсу спеціальності «Початкова освіта» на заняттях з навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» ознайомилися з роботою інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки нашого університету.  Працівники Наукової бібліотеки Світлана Олейник та Оксана Сичик підготували та провели цікаве практичне заняття з елементами навчальної гри. Студенти дізналися про правила користування фондами книгозбірні, про особливості роботи з системами каталогів і картотек. Фахівці відділу наочно продемонстрували пошукові можливості автоматизованої інформаційної системи «УФД: Бібліотека», ознайомили з можливостями пошукової системи інформації, новітніми технологіями, які впроваджуються у бібліотечні процеси, відкривають доступ до електронних ресурсів та надають інші сучасні послуги користувачам. Майбутні педагоги мали змогу самостійно знаходити літературу за назвою, автором, роком видання, за різними класифікаторами (ключовими словами, персоналіями) та навчилися підбирати тематичну літературу.

Знайомство з роботою Наукової бібліотеки є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців освітньої сфери, для організації та підготовки методичної роботи педагога. Для студентів педагогічного відділення така форма роботи з різноманітними джерелами інформації була цікавою й корисною.