Захист практики « Пробні уроки і заняття в школі» у групи ПО-43.

Добрий день, сьогодні 30.12.2021  захист практики « Пробні уроки і заняття в школі» у групи ПО-43. Ми раді вітати на нашій зустрічі наших викладачів-методистів, нашого куратора, адміністрацію коледжу та наших гостей: вчителів Яремчанського ліцею №2 вчитель початкових класів вищої категорії вчитель-методист — Білоус Наталія Олександрівна та вчитель вищої категорії, заступник директора з навчально-виховної роботи — Костик Ганна Василівна.

Отож розпочнемо…Фах учителя один із найшановніших, найпочесніших та найвідповідальніших. Це не просто професія – це покликання. Вихованню і навчанню дітей можуть присвятити себе люди зі схильністю і любов’ю до цієї справи. Успіх педагогічної діяльності залежить від комунікативних здібностей учителя, від його вміння налагодити правильні взаємини з дітьми.

Наші знання – це сума того, що ми навчилися і того, що ми здобули. Упродовж 01.11-24.12 в Івано-Франківському ліцеї №25 ми мали змогу відточувати ті навички, які ми здобули теоретично в коледжі.

 Студенти мали змогу спостерігати за організацією освітнього процесу для учнів.

Студенти проводили позакласну і позашкільну роботу згідно з індивідуальним планом, якого дотримувалися упродовж усієї практики. Всі ігри, уроки і бесіди мали, насамперед, виховний характер і несли в собі меседж доброти, поваги до ближніх, взаємодопомоги, дружби, а також любові до української історії і українського фольклору.

Нам вдалось досягнути теплих відносин з колективом дітей, отримати допомогу зі сторони вчителя-класовода та вчителів-предметників.

Навчання за новою програмою не створювало нам труднощів, лише деякі складнощі виникали під час створення дисципліни на уроці.

Найбільшим досягненням, здобутим під час проходження практики вважаємо те, що ми змогли  знайти спільну мову з дітьми.

Наша група була поділена, але ми б хотіли показати роботу кожного. Нами було проведено такі уроки: 4 ЯДС в інтеграції, 3 укр.мови., 3 математики, 1 образотворче мистецтво, 1 фізкультура та 2 виховних заходи. Зараз ми  коротко продемонструємо і розкажемо як це все відбувалось.

Розпочнуть студенти, які проходили практику в 25 ліцеї у 1 класі:  Костів Христина, Микитин Віталій, Возняк Юлія, Гнида Тетяна та Присяжнюк Наталія. Вам слово:

Зараз Іванів Юлія, Боднарчук Марта та Карп’ю к Яна розкажуть про особливості уроків у 4 класі, ми також проходили практику в 25 ліцеї:

Тепер студенти, які проходили практику по місцю проживання, а саме Бойчак Діана проходила практику у Помонятській початковій школі у 2 класі

Глушко Лілія – Залуквянський ліцей імені Іванни Блажкевич 4 – А клас

Кондрат Іванна – Зарічанський ліцей імені Володимира Яворського 2-а

Осташук Марія – Зеленський ліцей 2 клас

Петрик Мар`яна – Виноградський ліцей 2 клас

Щербан Іванна – Межигорецька гімназія  3 клас покажуть цікаві моменти ,які були у них за весь час проходження практики:

І ще одна група студентів, Живачівська гімназія Олешанської сільської ради — Бегарук Юлія ( 1 клас)

 Яремчанський ліцей №2 — Костик Уляна Дмитрівна ( 1-Б клас)

 Топорівський ліцей Городенківської міської ради — Лютак Галина (1 клас)

 Пшеничниківська гімназія — Стефанюк Діана (1 клас)

 Поляницький ліцей Надвірнянського району — Щербюк Андріана ( 1 клас)

 Устеріківський заклад загальної середньої освіти Верховинського  району — Катівчук Галина ( 1 клас ), які проходили практику теж по місцю проживання продемонструють,як це відбувалось в них:

Ми хотіли б сказати, що саме практика сформувала в нас уявлення, що справжній вчитель – це той хто постійно прагне до самовдосконалення, хто працює над собою…

Ми хочемо подякувати адміністрації школи та коледжу за надану нам можливість спробувати себе в ролі вчителя і зрозуміти, що ми хочемо розвиватись в обраному напрямі.

Всі студенти можуть твердо сказати, що виконували поставлені цілі і повністю задоволені результатами практики.

Практика залишила яскраві спогади дитячих усмішок, обіймів і побажань на все життя.