Коледж на горі Піп Іван

П’ятниця 13.09.2019 р., 70 найшаленіших, найвитриваліших, найзавзятіших студентів Івано – Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника та їх 8 не менш сміливих викладачів вирушили у важкий, але цікавий похід на г. Піп-Іван Чорногірський, на якій нині триває реконструкція Міжнародного наукового центру «Обсерваторія». Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, на балансі якого знаходиться Обсерваторія, спільно з Варшавським університетом розробили проект її відновлення. Ми маємо можливість за цим спостерігати.

10 годин безперервного руху гірськими вершинами, 45000 пройдених кроків, 29,5 км запам’ятаються нашим студентам надовго. Хто у 6 ранку, вирушаючи з Івано-Франківська, міг подумати, що нас чекає. Кожен з портфелем, вщент заповненим їжею, і позитивним настроєм рвався на гірські вершини. Проїхавши 3,5 год, ми у с.Дземброня, звідки і завзято почали чемчикувати до місця призначення.

Сонечко вітало нас своїм промінням. Густі ліси і таке чисте повітря, спів пташок і все це – українські Карпати. Таким чудовим був початок підйому. Дійшовши до г.Смотрич, сил не залишилось, але наша наполегливість не давала нам зупинитись напівдорозі. Ми підбадьорювали один одного, як могли, бо знали, що далі – ще красивіший краєвид. Ще трошки безперервної ходьби, і ми – на вершині. А після тієї невимовної краси ще 4 години спуску. Не оминули стороною г. Вухатий Камінь. Щасливі студенти повертаються під враженням до Івано- Франківська. Зі сміливістю усі сказали в кінці подорожі: «Ми її запам’ятаємо надовго».

Підготувала студентка Івано-Франківського коледжу Пилипишак Софія