Перегляд фільму “Заборонений”

Дивно звучить, що можна побувати з людиною, якої немає. Та дивлячись фільм «Заборонений», студенти групи ПО-25 разом із куратором Скиданчук О.М. перенеслися в той час , ті жахливі події та відчули, яке ж колись було «солодке» життя в цього мужнього чоловіка.

Тематично, кіно про Стуса поділено на кілька частин, відповідно до найважливіших його життєвих періодів – молодість (перспективний та розумний український аспірант закохується в красуню Валентину Попелюх), репресії (Стус, який не може мовчати проти арештів своїх друзів, втрачає роботу), арешт вже Василя Стуса і життя в колонії у Пермському краї, де й помер поет.

Варто підкреслити, у фільмі розповідається не лише про самого Василя Стуса, але й про збірний образ Людини. Він є, наче втіленням тої частини українського населення, які боряться до кінця, не піддаються підкупам і не ламаються перед труднощами.

«Заборонений» – це фільм з дуже глибоким змістом. Його варто побачити кожному, хто вважає себе справжнім українцем та патріотом, щоб кожен знав такого видатного поета, перекладача та мислителя, який є воістину сином своєї Батьківщини.