Одна година практики вартує більше, ніж десятки годин теорії

27 червня 2019 року в Івано-Франківському коледжу відбулось засідання Педагогічної ради. Одним із питань, яке розглядалось на засіданні, було питання  «Про організацію і проходження практики студентів Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» в 2018-2019 навчальному році». Доповідала заступник директора з навчально-виробничої роботи Чупровська М.Я.

Поряд з теоретичною підготовкою студентів належне місце займає практична підготовка, яка є невіддільною частиною навчального процесу, бо студенти шляхом набуття досвіду оволодівають уміннями та навичками працювати, вчаться самостійно і творчо застосовувати ті знання, які вони здобули в процесі навчання у коледжі.

Саме тому перед Івано-Франківським коледжем ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (далі – Івано-Франківський коледж) стоїть важливе завдання – сформувати в майбутніх фахівців професійну компетентність, готовність і спроможність працювати у різних сферах діяльності.

Доведеним є той факт, що правильно організована практика, її безпосередній зв’язок з теорією є одним з основних шляхів покращення професійної підготовки майбутніх  кадрів.

В організації практики студентів коледжу реалізовується системно-цілісний підхід, що забезпечує, з одного боку, особистісний рівень оволодіння обраною спеціальністю, з другого – необхідні умови для формування творчої індивідуальності студента, розвитку професійних переконань, вироблення певної технології ї діяльності. Основне призначення практики вбачається не у проведенні певного обсягу заходів, а у розвиткові професійних здібностей, умінь, реалізації творчого потенціалу кожного студента. Тому, кожна робоча програма практики передбачає формування таких важливих професійно-педагогічних якостей, як об’єктивність, активність, аналітичність, ерудиція, інтуїція, імпровізація, оптимізм, що, на наш погляд, стимулює творче самовиховання, самоосвіту. Оволодіння перерахованими професійно значущими якостями особистості у поєднанні з глибокими загальними і спеціальними знаннями, уміннями, високою моральністю та культурою складуть надійну базу для ефективної професійної діяльності майбутніх фахівців.

Чупровська М.Я. представила членам Педагогічної ради презентацію.

Організація і проведення практик студентів коледжу у 2018-2019

Цікавинки з практики