Співмісія викладачів Івано-Франківського коледжу в реалізації програми «Освітні зустрічі» в Греції

З  28 листопада до 5 грудня 2018 року викладачі Івано-Франківського коледжу О.Д.Селепій та І.М.Салига  долучилися до роботи семінару  на тему: «Без кордонів: розвиток та підтримка української освітньої спільноти в Греції», в рамках реалізації програми «Освітні зустрічі»,  що проводився для вчителів українських  шкіл Греції. Захід  організований за сприяння Асоціації української діаспори в Греції «Українсько-Грецька Думка» та Посольства України в Греції.

Питання, які запропоновані програмою семінару  стосувалися теорії та досвіду впровадження Концепції нової української школи. «Дует» викладачів відділення дошкільної освіти провели з учасниками освітніх зустрічей активні форми роботи: коучинг-інтерактив на тему «Педагогіка партнерства»; тренінгові заняття:  Інтерактивні методи навчання як форма організації роботи в школі. Ранкові зустрічі;  освітній лайфхак:  Полісенсорний підхід у роботі зі школярами як засіб підвищення їх мовленнєвої активності; майстер-клас:  Чарівність тіні і світла.  

На заході, який тривав кілька днів панувала приємна, комфортна атмосфера. Проглядався високий професіоналізм та активність вчителів українських шкіл в Афінах. В захопленні від  їх подвижницької, часом волонтерської місії, спрямованої на збереження національної ідентичності та виховання українців за межами України.

Участь у семінарі для працівників Івано-Франківського коледжу стала чудовою нагодою залучення до підвищення кваліфікації вчителів українських шкіл грецької діаспори та особистого стажування.