Природа — вічний зразок мистецтва

Студенти- дизайнери  разом із викладачем ї Гамбург Марією Василівною відвідали геологічний музей Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу .

 За багатством, різноманітністю та кількістю колекцій мінералів, гірських порід, корисних копалин і викопних решток флори і фауни геологічний музей ІФНТУНГ є одним із найкращих у Європі. Поповнюється колекція за рахунок придбання експонатів в музеях, на виставках, в експедиціях і у приватних осіб з різних куточків світу. За більш ніж 140-річний період існування тут було зібрано понад 15 тисяч зразків з усього світу.

Багато експонатів є унікальними і викликали у нас велику зацікавленість, оскільки ми наочно змогли побачити усе те, що вивчали на парах з дисципліни «Природничі науки». Зачаровували  нас своїми  барвами   камені чароїт,наче зоряне небо,   агат,малахіт, кальцити дивували своїми формами у вигляді троянд. Цікавими  були розповіді екскурсовода про дорогоцінні камені і історії походження мінералів.  Несподівано було побачити бивні мамонта, які були знайдені у 1907 році в околицях Надвірної: у копальні озокериту біля прикарпатського села Старуні.

Рекомендуємо всім відвідати цей унікальний музей.

Підготувала студентка групи Дз-12